Super8

Zašto je Super8 kamera tako posebna?

Od kad se pojavila u proleće 1965. svet filmova više nije bio isti.

Snimanje filma iznenada je postalo dostupno svima -roditelji su postali reditelji, bila je to prava revolucija! Zato Super8 film uvek miriše na detinjstvo, porodična okupljanja, vikendice, mora i travnjake.

Zbog svoje jedinstvene estetike Super8 film se i danas koristi u filmskoj zajednici za kratke filmove, reklame i muzičke spotove. Čuveni reditelj Stiven Spielberg jednom prilikom je izjavio da svoju karijeru duguje Super8 kameri.
Rainbow
Ni dan danas, ništa ne može da se poredi sa pravom filmskom trakom, koja pruža jedinstven doživljaj boje, dubine i autentičnosti analognog filma.
Poslednjih godina, vođeni željom za originalnim i autentičnim sadržajima, umetnici, filmadžije i entuzijasti ponovo popularizuju Super8 film koji u današnje vreme dobija i atribut retro šmeka. Super8 zahteva veštinu snimanja analognim kamerama, a rezultat je autentičan film kao sa platna iz nekih minulih vremena.
Rainbow
Rainbow

Danas

U današnje digitalno doba, autori se trude da proizvedu imitaciju efekata analognog filma. Zašto bi to radili kada možete imati original?